Leke Nedir? Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?
Leke tedavisi, yüz veya vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan lekelerin giderilmesi için yapılan tıbbi bir tedavidir. Doğuştan, sonradan veya herhangi bir dönemde ortaya çıkan lekeler için bu tedavi yöntemi uygulanır. Lekelerin azaltılması veya yok edilmesi bazı tıbbi yöntemler ile mümkün hâle gelir.
Leke tedavisi, vücudunuzda oluşmuş olan lekelerin yok olmasını sağlar. Bu tedavi ile görüntü olarak gözünüzün takılmadığı bir cilde sahip olmanız mümkündür. Ayrıca cildinizin daha parlak olmasını sağlayıp sağlık ve cilt bariyerini güçlendirerek leke oluşturacak zemini ortadan kaldırmış olursunuz. Aynı zamanda cildinizin yenilerek yepyeni taze bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Cilt benleri, doğum lekesi, çiller, hamilelik döneminde oluşan lekeler, deri döküntüsü gibi farklı leke türleri de bulunur.
Leke tedavisi için öncellikle alanında uzman olan doktorlardan yardım almanız gerekir. Evde farklı karışımlar veya yöntemler deneyerek bu durumu ortadan kaldırmaya çalışmanız daha da kötü sonuçlara neden olur. O yüzden öncellikle bir doktora danışmanız ve doktor rehberliğinde uygun olan tedavi yöntemini uygulamanız gerekir. Cilt leke tedavisi için uygulanmakta olan yöntemler lazer, ilaç kullanımı, mezoterapi ve kimyasal peeling gibi işlemlerdir.
Lazer ile yapılan tedavide belirli seanslar bu lekelere karşı etkili olacak şekilde yapılır. Farklı lazer seçenekleri arasından kendi cilt tipinize uygun olanı seçilir. Bu işlemlerden hangisinin cildinize uygun olduğuna ve lekelerde en etkili olacak yönteme doktorunuzun rehberliğinde karar verilmesi gerekir.
Leke tedavisi; akne sorununa sahip olan ve akne sonrasında vücudunda leke oluşan bireyler, güneş lekelerine sahip ve yaşlanmaya bağlı olarak cildinde lekelenmeler olan bireyler, cildini yenilemek, gençleştirmek ve cilt sorunlarını çözmek isteyen bireyler için oldukça uygundur.
Ancak bazı bireylere bu tedavi yapılamamaktadır. Bu kişiler yaşlanmadan dolayı cildinde aşırı yaralanma ve lekelenme sorunları olan bireyler, akne sorunu yaşayan ancak cildi oldukça hassas, alerjik bir cilt yapısı olan bireyler, cilt tabakası olması gerekenden ince olan bireyler, cildinde açık bir yaraya sahip olan bireylerdir. Ancak, bu kişiler bir uzmana danışarak tedavi için uygun olup olmadıklarını öğrenebilirler.
Bu lekelerin önlenmesi için leke tedavisine gerek kalmadan bazı önlemler almak da mümkündür:
Bunlar; yaz-kış fark etmeden dışarıya çıkmadan önce güneş kremi kullanmak, leke veya iz kalmaması için akneyi sıkmamak, makyaj malzemelerinin içeriklerine dikkat etmek, özellikle yaz aylarında uzun süreli güneşe maruz kalmaktan kaçınmak, leke oluşumunu engellemek için sigarayı bırakmak, beslenme konusunda sağlıklı ve vitamin değerleri yüksek olan ürünleri tüketmeye özen göstermek ve cildi nemlendirerek cilt bariyerini güçlendirmek şeklinde sıralanabilir.
Nesibe AYDIN
YazarRuhumuz sığmaz âlemeBu mekânlar almaz biziDoldursan sığmaz kalemeBu mekânlar alamaz biziSanma cüssemiz büyüktürKirli ruh bedende yüktürBu dünya bile küçüktürBu mekânlar almaz biziYanar yanar kül oluru...
Şair: Hulusi TATAR
Önce ailede başlar eğitim,Sevgiyle büyüyen saygılı olur.Çocuk ihya olur kalsa da yetim,Sevgiyle büyüyen saygılı olur.Annedir çocuğun ilk öğretmeni,Seven baba feda eder kendini,Doğruluk gösterir kulun ...
Şair: Rabia BARIŞ
Huzur damıtan evlerde büyümekle başlıyor aslında her şey. Konsantre şekilde birikiyor güzellikler. Ömür boyu kullanımda olacak şekilde. Tam tersi de öyle…Aile; a ile başlayan alfabeden bir cüz taşır. ...
Yazar: Nilüfer Z. AKTAŞ
Uyuşukluk olarak da ifade edilen letarji, sürekli uyku hali ve yorgunluğa bağlı olarak kişinin yaşamsal fonksiyonlarının oldukça düşük seviyeye indiği bir durumdur. Letarji durumunda sürekli bir uyku ...
Yazar: Nesibe AYDIN