Editör’den: Millî Birlik ve Beraberlik Duygusu
Millî birlik ve beraberlik duygusu bizi her zaman millet bilinci etrafında birleştirir. Bu açıdan millî birlik ve beraberlik ülkemiz için en büyük güç kaynağımızdır. Aynı zamanda millet olarak varlığımızın güvencesidir. Aziz Türk milleti, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu birlik ve beraberlik örneklerini 6 Şubat Depremi’nde de göstermiştir.
Son yaşadığımız depremlerde küçükten büyüğe ülkemizin her bir vatandaşı yardım için gayret etmiş gücü neye yetiyorsa o şekilde imkânlarını ihtiyaçlı kardeşlerine sunmuştur. Tüm ülke âdeta seferber olmuş; evsiz kalan vatandaşlar için tek yürek olup, evlerinin kapılarını hatta gönüllerini onlara açmıştır.
Yine 15 Temmuz 2016 tarihinde vatan hainlerinin düzenlediği alçak darbe organizasyonuna karşı Türk milleti sokaklara dökülüp vücudunu siper ederek tanklara geçit vermemiştir. Bu saydıklarımız, Türk milletinde var olan millî birlik ve beraberlik duygusunun sayısız örneklerinden sadece birkaçıdır. Birlik ve beraberlik duygusunu kavrayan her vatandaşımız yukarıda belirttiğimiz konularda zaten duyarlılık göstermiştir.
Hepimiz insanız ve toplum içerisinde yaşıyoruz. Bir insan hiçbir ihtiyacını tek başına karşılayamaz. Her zaman başka birinin yardımına, desteğine ihtiyaç duyar. Onun için yardımlaşma ve dayanışma gücüyle her türlü zorluğun üstesinden gelinir. Dayanışma ile ilgili özlü sözlere baktığımız zaman; “Bir elin nesi var iki elin sesi var.”, “Yalnız taş duvar olmaz.” , “Tek ağaçtan orman olmaz.” gibi veciz sözler birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.
Vaktiyle bir köyde tarlaya hatta okula giderken bile ırmaktan geçmek zorunda kalan ve bu sebeple ıslanan bir çocuk varmış. Çocuk büyümüş, 20 yaşına gelmiş ama hâlâ köyündekio ırmaktan geçerken ıslanan çocukları gördükçe üzülüyormuş. Köyde ırmak üzerine bir köprü kurulması için köy odasında bir fikir ortaya atmış.
Köyde yaşayan herkes birlik içerisinde olanca güçleri ile çalışmışlar. Günler sonra köprüyü birlik beraberlik ve dayanışma içinde bitirmişler. Artık çocukların ayakları suya değmeden karşıya geçebiliyorlarmış.
Demek ki bir olunduğunda, birlik içinde dayanışma ve yardımlaşma ile omuz omuza verildiğinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir iş yok. Toplumsal hayatta birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bir sorun karşısında halkın güç birliği yapması bütün o sorunları çözmeye yeterlidir. İnsanlar birbirinin gücünden güç alarak zorluklara karşı dik dururlar.
* Musa Tektaş
Editör
YazarMahremiyet, "haram" kelimesinden türemiş olup, yasaklılık durumunu ifade eder. İffet ise bu mahremiyetin korunmasıyla ilgilidir ve hem kadın hem de erkek için eşit sorumluluk taşır. Nur Suresi'nde, mü...
Yazar: Editör
Sevgili Peygamberimiz’in mübarek ism-i şeriflerinden biri de “Mûti”dir. İtaat; Allah’a teslim olmayı, saygı göstermeyi, ibadet etmeyi ve O’nun kitabıyla amel etmeyi gerektirir. Kur’an’a göre, bütün âl...
Yazar: Editör
Benekli kelebeğim,Gökte uçan çiçeğim;Yüceler Yücesi’neUlaşmaktır dileğim.İlkbaharla beraberTabiata renk geldi,Çiçekler açılıncaGönlüme âhenk geldi.Hayatım kısa diyeÜzülüp duruyordum,Sebebini gördüğümG...
Şair: Bestami YAZGAN
Mürsel: Elçilikle Görevlendirilmiş (s.a.v.)Sevgili Peygamberimiz’in bir ism-i şerifi de “Mürsel idi. Nebî ve rasûl, peygamberleri tanımlamak için kullanılan iki önemli terimdir. Kur'an'da peygamberler...
Yazar: Editör