Editör’den: Millî Birlik ve Beraberlik Duygusu
Millî birlik ve beraberlik duygusu bizi her zaman millet bilinci etrafında birleştirir. Bu açıdan millî birlik ve beraberlik ülkemiz için en büyük güç kaynağımızdır. Aynı zamanda millet olarak varlığımızın güvencesidir. Aziz Türk milleti, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu birlik ve beraberlik örneklerini 6 Şubat Depremi’nde de göstermiştir.
Son yaşadığımız depremlerde küçükten büyüğe ülkemizin her bir vatandaşı yardım için gayret etmiş gücü neye yetiyorsa o şekilde imkânlarını ihtiyaçlı kardeşlerine sunmuştur. Tüm ülke âdeta seferber olmuş; evsiz kalan vatandaşlar için tek yürek olup, evlerinin kapılarını hatta gönüllerini onlara açmıştır.
Yine 15 Temmuz 2016 tarihinde vatan hainlerinin düzenlediği alçak darbe organizasyonuna karşı Türk milleti sokaklara dökülüp vücudunu siper ederek tanklara geçit vermemiştir. Bu saydıklarımız, Türk milletinde var olan millî birlik ve beraberlik duygusunun sayısız örneklerinden sadece birkaçıdır. Birlik ve beraberlik duygusunu kavrayan her vatandaşımız yukarıda belirttiğimiz konularda zaten duyarlılık göstermiştir.
Hepimiz insanız ve toplum içerisinde yaşıyoruz. Bir insan hiçbir ihtiyacını tek başına karşılayamaz. Her zaman başka birinin yardımına, desteğine ihtiyaç duyar. Onun için yardımlaşma ve dayanışma gücüyle her türlü zorluğun üstesinden gelinir. Dayanışma ile ilgili özlü sözlere baktığımız zaman; “Bir elin nesi var iki elin sesi var.”, “Yalnız taş duvar olmaz.” , “Tek ağaçtan orman olmaz.” gibi veciz sözler birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.
Vaktiyle bir köyde tarlaya hatta okula giderken bile ırmaktan geçmek zorunda kalan ve bu sebeple ıslanan bir çocuk varmış. Çocuk büyümüş, 20 yaşına gelmiş ama hâlâ köyündekio ırmaktan geçerken ıslanan çocukları gördükçe üzülüyormuş. Köyde ırmak üzerine bir köprü kurulması için köy odasında bir fikir ortaya atmış.
Köyde yaşayan herkes birlik içerisinde olanca güçleri ile çalışmışlar. Günler sonra köprüyü birlik beraberlik ve dayanışma içinde bitirmişler. Artık çocukların ayakları suya değmeden karşıya geçebiliyorlarmış.
Demek ki bir olunduğunda, birlik içinde dayanışma ve yardımlaşma ile omuz omuza verildiğinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir iş yok. Toplumsal hayatta birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bir sorun karşısında halkın güç birliği yapması bütün o sorunları çözmeye yeterlidir. İnsanlar birbirinin gücünden güç alarak zorluklara karşı dik dururlar.
* Musa Tektaş
Editör
YazarEğitimin amacı, insanlara istenen ve kalıcı değişiklikler kazandırmaktır. Burada önemli olan “istenen” kelimesidir. İstenilen şey, bir toplumun gelecekte huzurlu ve düzenli olabilmesi için gerekli ola...
Yazar: Editör
El-Âhir: Sonu OlmayanYüce Allah'ın en güzel isimlerinden olan el-Âhir, el-Evvel'in mukabili olup, varlığı nihâyetsiz olan, sonu olmayan anlamına gelir.Bütün varlıkları yaratmada öncelik Yüce Allah'a a...
Yazar: Editör
Kitabın adı: Battanî ve 736 Yaşındaki KralYazar: Didem DemirelResimleyen: Sıddıka TasaYayınevi: Timaş ÇocukYayın yeri ve yılı: İstanbul/2018Sayfa sayısı: 48Yaş aralığı: 8+İşlenen konular: güneş takvim...
Yazar: Sait ÖZER
Vakfın AdI: Mehmed Esad Efendi bin Ahmed Efendi (Esad Mehmed Efendi) VakfıKurucunun Lakabı: Sadr-ı Rumeli, Nakib’l-Eşraf, Es-SeyyidKurulduğü Yer: İstanbulKuruluş Tarihi: 1261 H. – 1845 M.Cumbalı pence...
Yazar: Nisa ERCİYES