İllerimizi Tanıyalım: Kütahya
Zengin tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra termal kaynakları, doğal güzellikleri ve çinileriyle görülmeye değer şehirlerden biri olan Kütahya Ege Bölgesi’nde yer alır.
Tavşanlı, Simav, Gediz, Altıntaş, Domaniç, Emet, Hisarcık, Aslanapa, Şaphane, Çavdarhisar, Dumlupınar, Pazarlar Kütahya’nın ilçeleridir.
Çinili Camii: 1973 yılında yaptırılmıştır. Yapı tarzı ve süsleme üslubuyla Orta Asya Türk mimarisinden bir esintiyi yansıtır. Sekizgen iki katlı ve tek kubbeli olan yapının içi kalem işi süslemelerle, dışı ise özel üretim mavi Kütahya çinileriyle süslenmiştir. Türk motiflerinin kullanıldığı süslemeleri ve mimarisiyle özgün bir örnektir.
Termal Kaplıca Merkezleri: Kütahya ülkemizin en zengin termal kaplıcaların oldu illerimizdendir. Bu sebepledir ki Kütahya termal turizminin çok fazla geliştiği bir yerdir.
Kütahya Çinisi: Kütahya denince akla ilk gelen hiç şüphesiz çiniciliktir. Milattan önceki dönemlere dayanan geçmişiyle çinicilik halen en yoğun şekliyle bu ilimizde devam etmektedir.
Ulu Camii: Cami, Yıldırım Bayezid Dönemi’nde yapılmaya başlanmış, 1401 yılında tamamlanmış. 1893 yılında II. Abdülhamid Han zamanında büyük onarım görmüş ve kubbeli olarak son şeklini almıştır.
Sini Mantısı:Kütahya yöresel yemeklerinin arasında yer alan ve oldukça beğeni toplayan bu mantının yeşil mercimekli ve kıymalı olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Hamurunun şekli nedeniyle diğer yöresel mantılardan ayrışmakta olup hem gözünüze hem midenize eşsiz bir haz katacaktır.
Küp Kebabı: Farklı ve unutulmayacak yöresel bir lezzet olanküp kebabı lokum gibi olmasıyla damakta eşsiz bir tat bırakmaktadır. Kuzu etinin yavaş ve güzel koku ile pişmesi sonucu eşsiz bir lezzet ortaya çıkmaktadır.
Yusuf HALICI
YazarLâle en güzel çiçeklerdendir.Sanki bizim milletimizin millî çiçeğidir.Öyle bir çiçek ki milletimizle haşır neşir oluşmuştur. Edebiyatımızda, güzel sanatlarımızda ve pek çok alanda yer alır.Osman...
Yazar: Mustafa AKGÜN
Sevgili çocuklar;Etrafımızı saran karanlıktan bizi aydınlığa çıkaran, yol gösteren ve beynimizi işler vaziyette tutan nedir? Elbette kitaplar… “Peki, kitaplar insanların duygu ve düşüncelerini d...
Yazar: Sırrı ER
Yazı Masası: Yazı, Editörlük ve Medya Kursu NotlarıDergimiz yazarlarından Mehmet Nuri Yardım, “Yazı Masası: Yazı, Editörlük ve Medya Kursu Notları” adlı kitabıyla, yazarlık, editörlük ve medya alanlar...
Yazar: Yusuf HALICI
Abdülganî Seniy Yurtman’ın (1871- 1951) kaleme aldığı ilk eser olan Aksiyyat, dergimiz yazarı Vedat Ali Tok tarafından yeni yazıya çeviri ve inceleme yoluyla günümüz okuyucusunun istifadesine sunuldu....
Yazar: Yusuf HALICI