Konuşurken Uyulması Gereken Nezaket Kuralları
Arkadaşlarımızla, ailemizle ve çevremizdekilerle her daim iletişim kurarız. Ancak; doğru şekilde iletişim kurabilmek için bazı kurallar vardır.
Kiminle nasıl konuşmamız gerektiğini, ne zaman ne söylememiz gerektiğini iyi bilmeliyiz.
Bu kurallar arkadaşlarımızı kırmadan, üzmeden, onları incitmeden güzel sohbetler etmemiz ve oyunlar oynamamız için çok önemlidir. Sadece arkadaşlarımız değil aynı zamanda öğretmenlerimiz ve tüm çevremiz ile daha doğru iletişim kurmamızı sağlar.
Saygılı olmak, incelikli davranmak, kibar ve nazik olmak nezaket kuralları anlamına gelir. Bunun için kibar ve nazik olmaya gayret göstermeli, büyüklere karşı her daim saygılı bir tutum içinde olmalıyız.
Saygı ve nezaket ifadelerini kullanmak ve alışkanlık hâline getirmek karşımızdaki kişilere değer verdiğimizi hissettirmemize yardımcı olur.
Bazı nezaket ve saygı ifadeleri:
Günaydın, hayırlı olsun, memnun oldum, elinize sağlık, verir misiniz, geçmiş olsun, hoşçakalın, başarılar dilerim, güle güle kullan, teşekkür ederim, rica ederim, buyurun, lütfen, önemli değil, hoş geldiniz, güle güle, iyi günler, iyi akşamlar, hayırlı olsun, iyi dersler, merak etmeyin, özür dilerim, önemli değil (zararı yok), izin verirseniz…vs.
Saygı ve nezaket ifadeleri daha kibar, nazik ve anlayışlı bireyler olmamızı sağlar.Eğer bu kurallara uyarsak etrafımızdaki insanlar tarafından sevilen ve saygı duyulan bireyler oluruz. Böylece büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi göstermiş oluruz.
Naciye BEYZA
Yazar"Söz ola kese savaşıSöz ola kestire başıSöz ola ağulu aşıBal ile yağ ede bir söz."Söz, insanın elle tutulmayan gözle görülmeyen en keskin silahıdır. Bu silahla kalpleri kazanmak mümkün olduğu gibi gön...
Yazar: Esra Elif ŞAHİN
Oyun oynamak çocuk için iyi olma hâlidir. Çocuklar içeride ya da dışarıda nerede oynarlarsa oynasınlar oyun her hâli ile çocuğu daha sağlıklı ve mutlu kılacaktır.Su, toprak ve hava bütünlüğünün ...
Yazar: Naciye BEYZA
Oyun, kendiliğinden şekillenen, birçok şeyi öğrenmemize yarayan, üretkenliğimizi geliştiren ve enerjimizin boşalmasına yarayan bir etkinliktir. Oyun, öğrendiğimiz bilgi ve becerilerin pekiştirmesine y...
Yazar: Naciye BEYZA
Yaz mevsiminin ayları Haziran, Temmuz ve Ağustos'tur. Yılın en sıcak mevsimdir.Yaz mevsimi özellikle öğrenciler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Yıl içerisindeki okul yorgunluğunu giderebilecekle...
Yazar: Naciye BEYZA